Gartner Symposium ITXpo 2018 – Výběr z obsahu, Neděle 4. 11.

Gartner Symposium ITXpo 2018 – Výběr z obsahu, Neděle 4. 11.

Nedělní ranní keynote byla přes brzkou hodinu (začínalo se v 9.00) plná.

Gartner Symposium ITXpo 2018 – Výběr z obsahu, Neděle 4. 11.

Neděle už tradičně patří oborovým tématům a přednáškám. Letošním symposium otevřela keynote Roba Gerathyho, kouče a experta na mluvený projev, který nabídl rady, jak při komunikaci působit autoritativněji, důvěryhodněji a dosáhnout toho, aby vám lidé naslouchali. Na letošní symposium dorazilo více než 7 100 účastníků, včetně více než 3 000 CIO, z Česka a Slovenska dorazilo více než 100 účastníků včetně dvou novinářů.

Rob nabídl také tipy týkající se řeči těla nebo pět bodů pro zapamatování jmen. Jeho keynote můžete shlédnout na Facebookové stránce Gartner (bude dostupná pouze po omezenou dobu).  Závěr nedělního programu pak patřil Lindě Kaplan Thalerové, autorce knihy Grit to Great, která se zaměřuje na fenomén úspěchu, který podle ní zdaleka nezávisí jen na nadání, ale především na píli a cestě či postupu který zvolíme.

Prostor mezi oběma keynote přednáškami, jež byly už tradičně laděny na notu osobnostního rozvoje pak vyplnila řada přednášek oborových analytiků, z nichž jsme několik vybrali a ve stručnosti vám je představíme. Účastníci konference si k většině přednášek analytiků mohou již nyní stáhnout kompletní prezentace a v průběhu týdne budou také postupně doplněny audiozáznamy vlastních přednášek.

Přehled a podrobný popis všech deseti nejdůležitějších strategických technologických trendů Gartneru pro rok 2019, které analytici každoročně u příležitosti série konferencí Symposium vydávají (a mezi něž jsou poprvé zařazeny například kvantové počítače) naleznete v on-line speciálu na webu KPC-Group.

Z nedělního programu jsme pro vás připravili stručný abstrak tří přednášek:

Pohledy za horizont digitálního bankovnictví

A View Over the Digital Banking Horizon: Scenarios for You and Your Industry (Alistair Newton)

Když se banky přesouvají do oblak

In the Air:Moving Your Bank Into the Cloud (Vittorio D’Orazio)

Přišel čas blockchainu ve veřejném sektoru?

Is It Time to Get SeriousAbout Blockchain in Government and Education? (Rick Holgate, Terri-Lynn Thayer)

 

 

Shrnutí připravila redakce Informační služby INSIDE. www.inside.cz