KKCG kupuje většinový podíl v Autocontu

/z tiskové zprávy KKCG/

Investiční společnost KKCG podnikatele Karla Komárka kupuje majoritní část holdingu AutoCont, který je největším nezávislým českým poskytovatelem IT služeb. Je to letos nejvýznamnější akvizice v oblasti informačních technologií v Česku. Smlouva mezi oběma subjekty byla podepsána včera.

Podle smlouvy se skupina KKCG stává sedmdesátiprocentním akcionářem společnosti AutoCont Holding. Zbývajících třicet procent akcií zůstává i nadále v rukou současného managementu. AutoCont tak po sedmadvaceti letech úspěšného fungování na trhu vstupuje do nové éry a stává se součástí jedné z největších investičních společností v České republice. Transakce podléhá schválení Úřadu pro hospodářskou soutěž, jak v České republice, tak na Slovensku. Do doby než bude schválena, bude AutoCont jednat samostatně.

 

“Naší dlouhodobou vizí je vybudovat silný podnikatelský pilíř zaměřený na informační technologie. Máme v portfoliu zajímavé domácí i zahraniční IT společnosti, spolupracujeme s technologickým gigantem Foxconn. Vstup do AutoContu je dalším krokem k naplňování této vize. AutoContu může toto spojení přinést nové zajímavé obchodní příležitosti a skupinu KKCG výrazně posune v IT oblasti,“ uvedl Michal Tománek, investiční ředitel, zodpovědný ve skupině KKCG za nové technologie