VMware na IBM Cloudu má v Evropě 400 zákazníků

 

Na „nejvýkonnější a nejrozšířenější“ cloudové infrastruktuře v současné době operují obří klienti z Evropy, k nimž se řadí například společnosti OVH, Rackspace, Telefónica nebo Tieto, kteří se díky tomu mohou odlišit od konkurence a poskytovat nové služby.

V průběhu svého úvodního proslovu pozval výkonný ředitel VMware Pat Gelsinger na pódium Arvinda Krishnu, viceprezidenta pro hybridní cloud a ředitele výzkumu společnosti IBM, který hovořil o tom, že spolupráce obou firem právě v oblasti cloudu nabírá na obrátkách. Řešení VMware na IBM Cloudu v současné době využívá asi 1 700 klientů po celém světě, z toho 400 v Evropě. Krishna v tomto ohledu nezapomněl vyzdvihnout nedávno oznámenou akvizici Red Hatu právě ze strany IBM, která v segmentu umožní ještě rychlejší růst.

Úvodní keynote přinesla mnoho nových (ale i znovu zopakovaných) informací, které se kromě cloudu točily okolo dalších „technologických supervelmocí,“ jak je nazval sám Gelsinger: mobility, umělé inteligence/strojového učení a internetu věcí (IoT)/edge. Kromě spolupráce s IBM vyzdvihl šéf VMwaru také tu s AWS a dalšími cloudovými partnery, s čímž souvisí také oznámení o růstu počtu partnerů v programu VMware Cloud Verified na 27, přičemž počet těch evropských se za rok více než zdvojnásobil. Právě ze starého kontinentu pochází více než čtvrtina ověřených cloudových partnerů VMware.

Členem VMware Cloud Verified se partner nejsnadněji může stát využitím tzv. oveřených designů VVD (VMware Validated Designs) pro implementaci a provoz cloudové infrastruktury pro širokou škálu scénářů využití.

Díky platformě VMware Cloud Provider mohou klienti získat moderní softwarově definované datacentrum postavené na řešeních od VMware a přizpůsobené potřebám partnerů. Multi-cloudové řízené služby tak lze rozšířit o další cloudová řešení od VMware. Softwarově definované multitenantní datacentrum dle vlastního designu (custom design) díky VMware Cloud Provider Pod


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *