Kontrakty a implementace #13 – 2023

Kontrakty a implementace #13 – 2023

-> Konsorcium tří českých firem vybuduje za 39,39 milionu eur rádiové komunikační sítě GSM-R na 329 km dlouhém úseku železnice na Slovensku, informovala ČTK.  Smlouva byla podepsána 23. 3. a podle slovenského ministra dopravy má nový systém zvýšit bezpečnost trati. [CZ] [SK] 

-> Do českého internetového uzlu Peering.cz se zapojil Apple. Stalo se tak poprvé, neboť v konkurenčním NIX.[CZ] není. Peering.cz má datový tok 3,2 TB/s a propojuje 176 sítí.  

-> Ústecký start-up GoodAccess, který vyvíjí cloudové VPN, byl vybrán do programu Google for Startups Growth Academy: Cybersecurity. V rámci něj budou tříměsíční workshopy a konzultace s odborníky Googlu. GoodAccess se umístil v konkurenci 120 přihlášených start-upů mezi dalších patnáct evropských kyberbezpečnostních firem, které se budou programu účastnit.  

Český ministr obchodu a průmyslu Jozef Síkela odjel do USA setkat se se zástupci Intelu, aby přilákal investice tohoto čipového obra do Čech. Podle informací deníku E15 je ve hře i Česko, už nyní Intel spolupracuje s moravskou firmou Codasip, která vyvíjí procesorová jádra.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *